Argentina
Studietur til Uganda - landbrug

Argentina

med landbrug og meget mere

Studietur 15. - 26. januar 2022


Landbrug, pampassen, de gigantiske vandfald ved Igazu og tangoshow i Buenos Aires.

Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum er den 9. november 2021


I samarbejde med Effektivt Landbrug og kontakter i Argentina er der sammensat et spændende program med vægt på natur, planteavl og husdyr i Argentina. Turen er således designet til landmænd og deres ægtefæller/samlevere.

 

Som rejseleder deltager tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen på hele turen. Han sørger sammen med den lokale guide Martin Jespersen for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning fra tilmelding til turen slutter.

 

For Argentina gælder, at det er et særdeles stort land efter danske forhold med nogle andre klimatiske forhold. Men i markbruget er der som i Danmark meget stærk fokus på at hente høje udbytter med moderne dyrkningsteknikker og lave omkostninger. Det vil sige, at handelsgødning, planteværn og GM-afgrøder bliver brugt sammen med direkte såning hos de proffe landmænd.

 

Starter i Buenos Aires med byrundtur

Vi ankommer til Buenos Aires tidligt om morgenen, og når vi er ude af lufthavnen, kører vi til vores hotel lige i centrum af millionbyen ved mundingen af den store La Plata flod. Efter lidt tid til at gøre sig klar, går vi hen for at spise frokost på en fortovsrestaurant på Avenida 9 Julio, der er verdens bredeste boulevard. Derfra kører vi på sightseeing i Buenos Aires - blandt andet med oplevelse af Evita Perons gravsted og præsidentpaladset med mere.


Næste morgen kører vi ud på pampassen, hvor vi blandt andet besøger flere landbrug med forskellige produktioner som dyrkning af soja, majs, hvede og frø. Vi ser også en feedlot med opfedning af kvæg.


Vi har også en aftale med det danske andelsselskab DLF, der er verdens største inden for frøavl om et besøg hos dem i Pergamino. Vi besøger desuden Don Mario, der er en af de største planteforædlere i Sydamerika med speciale i majs og soja.


De professionelle landmænd i Argentina har meget store brug efter danske forhold, men der findes også mindre og effektive landbrug. Dog er det sådan, at flertallet af de mindre landbrug bortforpagter deres jord på et-årige kontrakter. Det gør mange af de større også, og derfor bliver en temmelig stor andel af jorden i Argentina drevet af maskinstationer med høj kapacitet.


Udover alle de faglige besøg bliver der også tid til at opleve flere af de turistattraktioner og den storslåede natur, Argentina byder på.

 

Besøg ved de berømte Iguazu vandfald

Det er næsten selvklart, at et besøg i Argentina også inkluderer et besøg ved vel nok verdens største vandfald i Iguazu på grænsen til Brasilien. Vi kører derop i bus med stop undervejs blandt andet ved et hotel i en by med varme kilder og i en by, der er centrum for risdyrkning i Argentina.


Der er også stop hos Las Marias, en meget stor teplantage, hvor der dyrkes både traditionel te og mate, der drikkes af stort set alle argentinere fra morgen til aften af de meget specielle kopper med tilhørende sugerør - som alle pr. tradition inviteres til at få en tår af.


Den argentinske nationalpark er bevaret regnskov med gangbroer ud til blandt andet Djævlens Gab, hvor vandfaldet starter.

Når vi har set det og gået langs vandfaldene, der strækker sig over cirka en kilometer, skal vi ud at sejle på floden i store gummibåde. Vi kommer på meget tæt hold af de imponerende vandfald. Her kan man ikke undgå at blive ret våde. Men da det er højsommer, er det også meget varmt - og med let påklædning tørrer man hurtigt igen.


Efter den gigantiske oplevelse kører vi tilbage til hotellet med egen swimmingpool, hvor vi kan få en dukkert før aftensmaden.

 

Tangoshow afrunder oplevelserne

Næste morgen starter busturen mod Buenos Aires, hvor vi ud på aftenen når frem til Federacion og det samme hotel, som vi boede på, da vi kørte op til vandfaldene.


Efter en god nattesøvn har vi nogle timers kørsel, før vi er fremme ved Tigre, hvor vi kommer på sejltur i deltaet med masser af beboede småøer og ingen biler. Det er også en helt unik oplevelse.


Om aftenen skal vi til et fejende flot tangoshow med middag - det kan vist kun opleves på denne måde i Buenos Aires.


Pris og tilmelding

Prisen for at deltage i studieturen i delt dobbeltværelse er 27.895 kr.

Ønsker du eneværelse, er prisen 32.395 kr.


Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum på 12.000 kr., der blandt andet dækker flybilletterne, er den 9. november 2021.

Tilmelding er først bindende efter betaling af depositum. Se i øvrigt de nærmere betingelser for rejsen på tilmeldingsblanketten bagerst i rejseprogrammet.

 

Yderligere oplysninger

Hvis du er interesseret eller vil have yderligere oplysninger kontakt gerne Niels Damsgaard Hansen ved at skrive til mail niels@rejsogoplev.dk eller ring 51 41 71 58

 


rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk