Irland

Studietur Irland med mange oplevelser

- med besøg hos planteavlere, mælkeproducenter, svineproducent, maskinfabrik, maskinhandler, Guinness bryggeri og Jameson whisky med mere fra søndag

29. oktober til lørdag 4. november 2023


Lukket for tilmelding


Irland er et landbrugsland ligesom Danmark. Irerne har planteavl, en næsten dobbelt så stor mælkeproduktion og en hel del kødkvæg samt mange får. Men ikke så stor en svineproduktion, som vi har i Danmark. Så der er meget at opleve inden for fødevareklyngen - og desuden er der selvfølgelig den irske kultur og natur.


På denne studietur snuser vi til noget af det hele med en stribe besøg og oplevelser - herunder også brygning af øl og distillation af whisky.


Rejseleder er Niels Damsgaard Hansen, som oversætter ved besøgene mv., så alle følge med.


Søndag ankommer vi til Dublin midt på dagen og kører i bus til centrum af byen, hvor vores hotel og Guinness Storehouse ligger. Men vi starter med en frokost på en pub, før vi skal opleve ølbrygning i verdensklasse.


Mandag morgen besøger vi Gareth Culligan. formand for de irske, pløjefri landmænd. Han fortæller om sin planteavl, som kort fortalt handler om på alle måder at hente størst muligt udbytte med mindst mulig indsats.


Om eftermiddagen besøger vi Thomas Carpenter, som er mælkeproducent med et ret nyt, større staldanlæg og desuden avler kartofler. Ved dette besøg deltager også Thomas Clinton, tidligere formand for de irske landmænd.
I 2022 indvejede de irske mælkeproducenter 8,8 mia. liter mælk. Deres produktionsomkostninger er små i forhold til europæisk gennemsnit, og prisen på fedt og pulver høj, så de i 2022 endnu mere end de danske kollegaer kunne glæde sig over god indkomst.
Vi overnatter i byen Maynooth.


Tirsdag besøger vi først Norman Dunne, der dyrker 160 hektar pløjefrit og bruger kompost-te mv. i en spændende, alternativ planteavl.
Næste besøg er hos Dermot Allen, der har frilandsgrise og er aktiv i en forening, der arbejder for ekstensiv svineproduktion.
Vi overnatter i byen Carlow.


Onsdag er dagens første besøg hos Keenan, der i mange år har fremstillet fodervogne til især mælkeproducenter. Derfra kører vi mod syd i retning af Cork.
Om eftermiddagen besøger vi agronom Rob Coleman, hvis familie har haft forhandling af først Ford og nu New Holland maskiner. På farmer er der godt 500 hektar pløjefri planteavl, får og kødkvæg.
Vi overnatter i udkanten af Cork.


Torsdag formiddag starter med et besøg hos Tim O’Leary, der har 245 malkekøer af stor race og 128 hektar, som alle på nær otte hektar med skov mv. er lagt ud med græs. Alle køer kælver om foråret.
Om eftermiddagen besøger vi første brødrene Hegarty, der har planteavl på 675 hektar, 200 malkekøer og fedekvæg. Alt korn forarbejdes og videresælges til andre landmænd lokalt.
Derfra kører vil til besøg hos Jameson whisky destilleri, der er kendt af mange verden over. Vi skal se produktionen og får lov at smage.
Vi overnatter på samme hotel i Cork som onsdag.


Fredag begynder med besøg hos Breens Farm Machinery nær Cashel, som er Claas forhandler, der også har fx McHale med flere mærker.
Om eftermiddagen besøger vi Hyland Dairy Farm, hvor der er 400 malkekøer drevet efter newzealandzske principper - det vil sige, at alle køer kælver næste samtidig om foråret.
Efter de to besøg kører vi tilbage mod Dublin, hvor vi afslutter dagen med aftensmad og underholdning og meget mere på The Merry Ploughboy, som af de fleste betragtes som det bedste sted i Dublin at opleve tradtionel musik og spise god, irsk mad.
Vi overnatter i udkanten af Dublin.


Lørdag har vi nogle timer på egen hånd, idet bussen kan køre os til centrum af Dublin, hvor vi kan shoppe og se os omkring.
Efter frokost på en restaurant kører vi til lufthavnen for at flyve hjem.


Næsten alt med i prisen
I prisen for turen i delt dobbeltværelse (tillæg for eneværelse) er der helpension, og alle entreer i programmet er inkluderet. Så det er stort set kun lommepenge, der er brug for udover køb af drikkevarer til frokost og aftensmad.

Prisen for at deltage i delt dobbeltværelse er 13.995 kroner pr. person inklusiv:
* seks overnatninger på hotel med morgenmad
* seks aftensmad (uden drikkevarer)
* syv frokoster (2 uden drikkevarer/5 med vand)
* transport i bus fra og tilbage til Dublin lufthavn
* rejseleder, som oversætter til dansk undervejs


Ikke inkluderet:
* egen (erhvervs)rejseforsikring
* drikkevarer til aftensmad og frokost
* tillæg eneværelse 3.200 kroner pr. person
* forsinkelser og andet, der forhindrer fremmøde,
og ekstra omkostninger forbundet med at komme frem ved forsinket fremmøde bør man forsikre sig mod.


Se artikler fra nogle af besøgene

Du kan læse mere om to af de landmænd, vi besøger:

* Norman Dunne her

* Rob Coleman her


Yderligere oplysninger:
Hvis du ønsker yderligere oplysninger kontakt gerne Niels Damsgaard Hansen ved at skrive til mail niels@rejsogoplev.dk eller ring 51 41 71 58


Se mere i selve programmet for turen

Pris 13.995 kr. i delt dobbeltværelse. Tillæg for eneværelse 3.200 kr.


Du kan læse meget mere om turens indhold i dagsprogrammet, som du kan se her på hjemmesiden. Har du spørgsmål, så skriv gerne til niels@rejsogoplev.dk eller ring på 51 41 71 58.

rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk