Irland

Studietur til Irland

 - med besøg hos fire pløjefri landmænd og en mælkeproducent med kartoffelavl


9. - 12. oktober 2022


Seneste tilmelding er NU


Interessen for at dyrke pløjefrit er stor i Irland - udbytterne er høje og omkostningerne lavere end hos de konventionelle kollegaer. Deres forening for pløjefri dyrkning hedder Base Ireland, og på denne studietur besøger vi fire medlemmer - herunder også formand Gareth Culligan. Desuden besøger vi en mælkeproducent, der også har avl af korn og kartofler.


Dermed er der lagt op til en fagligt spændende tur, hvor der dog også bliver plads til et enkelt indslag med noget helt andet. Nemlig besøg i det verdensberømte Guinness Storehouse midt i Dublin. Det handler jo i høj grad også om råvarerne maltbyg og humle - begge gode landbrugsprodukter.


Ved besøgene bliver der efter behov oversat til dansk, så alle kan være med.


Desuden er der tid til at gå i dybden med det, vi ser og hører - og tid til at snakke med hinanden om alt det, vi finder mest interessant inden for den pløjefri dyrkning.


Rejseleder er Niels Damsgaard Hansen.


Studieturen er arrangeret i samarbejde med Effektivt Landbrug og Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK (FRDK)

 

Udrejse fra Billund eller København - flybillet tilkøbes nemt til dagspris

Desværre har det ikke været muligt at købe flybilletter til en gruppe til fornuftig pris til og fra Dublin. Derfor inkluderer studieturen ikke flybillet - men vi kan hjælpe med at købe den til dagspris mod et mindre gebyr (se programmet). Der er forslag til flyforbindelser i dagsprogrammet - som lige nu koster ca. 1.200 kroner pr. person tur/retur.


HUSK at ankomst skal være cirka en time før, studieturen starter i Dublin lufthavn søndag 9. oktober kl. 13.15 med kørsel i bus til centrum af Dublin. Hvis du kommer senere, er transport til byen på egen hånd.


Studieturen ender i Dublin lufthavn onsdag 12. oktober kl. 11.20.


Lidt om indholdet

Søndag ankommer vi til Dublin midt på dagen og bliver kørt i bus til centrum af byen, hvor vores hotel og Guinness Storehouse også ligger.


Mandag morgen besøger vi Gareth Culligan nord for Dublin. Om eftermiddagen besøger vi Thomas Carpenter, som er mælkeproducent og kartoffelavler. Ved dette besøg deltager også Thomas Clinton, tidligere formand for de irske landmænd. Vi overnatter i Kildare.


Tirsdag besøger vi først Louis McAuley, som udover at dyrke conservation agriculture også er medejer af familiens egen foderstofvirksomhed. Artikel om ham fra Effektivt Landbrug er her. Om eftermiddagen besøger vi Tom Tierney, der dyrker conservation agriculture og bruger kompost-te mv.
Vi overnatter på samme hotel i Kildare


Onsdag kører vi tidligt fra hotellet for at besøge Norman Dunne, der også dyrker conservation agriculture.

Se mere om besøgene i dagsprogrammet på de næste sider - hvor der også er link til forskellige artikler mv. om dem.


Oversætter fra engelsk til dansk mv.

Vi har en dansk eller engelsk talende guide med hele tiden, og Niels Damsgaard Hansen er med som erfaren dansk rejseleder. Han oversætter fra engelsk til dansk efter behov.

 

Se mere i selve programmet for turen

Pris 5.425 kr. i delt dobbeltværelse. Tillæg for eneværelse 2.130 kr.


Du kan læse meget mere om turens indhold i dagsprogrammet, som du kan se her på hjemmesiden. Har du spørgsmål, så skriv gerne til niels@rejsogoplev.dk eller ring på 51 41 71 58.

rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk