Uganda
Studietur til Uganda - landbrug

Uganda med unikke oplevelser

Studietur - besøg på landbrug, safari og meget mere - 27. november - 8. december


Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum, der blandt andet dækker flybilletten, er  den 10. september 


Uganda: Landet, det vilde dyreliv og den frodige vegetation og ikke mindst uganderne selv er i fokus på denne studietur til et land, der garanteret vil overraske positivt. For selv om befolkningen i dansk forstand er fattig, er der masser af faglig stolthed, masser af gåpåmod og masser af arbejdsomhed. Langt de fleste ugandere lever af landbrug på den ene eller den anden måde – og ved at besøge dem hjemme, på deres arbejde og i deres dagligdag er der lagt op til givende oplevelser ud over det sædvanlige. 

 

Uganda fremstår fra luften som et meget grønt land. Det er et utroligt frugtbart land - der er sol, varme og rigeligt med regn. Når der bliver sået en ny afgrøde, sker spiringen meget hurtigt, og resultatet er afgrøder i mængder og kvaliteter, som nemt konkurrerer med det, der produceres på andre kontinenter. Men landet er stadig fyldt med små jordbrug og lodder, som primært passes med hænder og hakker samt andre håndredskaber, hvor formiddagene med lidt køligere temperatur er forbeholdt arbejdet i marken.

Afgrøderne er blandt andre kassava, søde kartofler, jordnødder, ris, majs og mange andre. Af frugter har især ananas, banan og mango meget stor betydning.


Uganda har aldrig været en koloni, og derfor har der historisk ikke været hvide bosættere. Men i dag ejes større og helt store brug af hvide landmænd, som er begyndt at dukke op inden for de seneste 10 år. Befolkningen er endnu materielt fattig, men samtidig mentalt rig. Der er en faglig og social stolthed, og de seneste 20 år har været en periode med stabilitet og temmelig stor vækst.


Langt de fleste ugandere lever dog endnu af jordbrug på den ene eller den anden måde – og vi kommer på turen til at besøge dem hjemme, i markerne og på markederne. Vi møder dem ligeværdigt på tomandshånd og ser, hvor de bor og hvordan, de dyrker deres jord. Vi udveksler tanker og erfaringer og kommer med vores fokus på landbrugsoplevelserne langt omkring i det smukke land.


Vi kører ad røde jordveje og ny-anlagte asfaltveje, ser både det dristige, effektive og det mindre intensive landbrug – alt sammen krydret med det, vi kommer forbi: Musik og dans, kultur og smuk natur, små landsbyer og til sidst den hæsblæsende storby Kampala.


Safari med rigt dyreliv

Dyrelivet i Murchison Falls National Park er Ugandas rigeste. Den store savanne ligger i deltaet mellem Victoria Nilen mod syd og Albert Nilen i vest. Området giver de helt rigtige betingelser for giraffer, elefanter, bøfler, flodheste, løver og et utal af antiloper.


Vi skal også sejle på Nilen op til det spektakulære Murchison vandfald. Her kan vi se flodhestene, krokodiller og masser af væverfugle, hejrer, fiskeørne og isfugle både i farver og sort/hvide nuancer.

 

Det lokale møde

På studieturen besøger vi også dem, der bor i lerklinede hytter, kommer ud i en mindre regnskov, besøger farme af forskellige størrelser, danser til en otte mands xylophon og ser lokale markeder med mere. 


Vi skal både møde lokale landmænd og danskere med aktiviteter i det ugandiske landbrug - også nogle, der har bosat sig i landet for at drive forretning. Vi skal snakke om alt fra husdyrhold, dyrkningsmetoder og jordkvalitet over forretningsmuligheder, vækst og uddannelse til naturbeskyttelse og livet i Uganda nu-og-her og ud i fremtiden.

 

En erfaren guide med stort kendskab

Guide på studieturen er Peter Hersted, som har boet og arbejdet fem år i Uganda. Han arbejdede for Mellemfolkeligt Samvirke (MS) og kørte rundt mellem MS-partnere i hele Uganda og etablerede der kontakt til mange lokale. Det er dette personlige netværk, vi benytter os af på studieturen.


Læs artikler fra studieture til Uganda

Du kan læse flere artikler, der er skrevet efter besøg i Uganda

  • Uganda - et land på vej frem her
  • Danske landmænd i Uganda satser stort og tror på mulighederne her

  • Lokale landmænd på vej frem i Uganda her
  • Amfri Farms - en biodynamisk og økologisk virksomhed i Uganda her


Tilmelding og begrænset antal pladser

Der er kun maks. 14 pladser på denne spændende studietur. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

 

Pris

Prisen for at deltage i studieturen i delt dobbeltværelse er 27.500 kroner. Ønsker du eneværelse (begrænset antal) er der et tillæg pr. værelse på 3.950 kroner.


Der er helpension på turen.

Læs mere om studieturen og se det dagsprogrammet i det samlede program.

 

Hvis du vil vide mere

For yderligere oplysninger skriv til Niels Damsgaard Hansen på e-mail: niels@rejsogoplev.dk eller ring på mobil 51 41 71 58. 

 

Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum, der blandt andet dækker flybilletterne, er 10. september 2022.


Se video fra Uganda

Med Rejseleder Peter Hersted, der fortæller om rejsen, og landmand Knud Gammelgaard, der fortæller om oplevelser i Uganda.

rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk