Island

Islands-ekspeditionen

- vilde vestfjorde

24. juni - 1. juli 2024 - maks. 17 deltagere


Sidste frist for tilmelding  22. april 2024


Vestfjordene i det nordvestligste hjørne af Island er noget ganske særligt. Området blev af Lonely Planet kåret som bedste region at besøge i 2022. Indtil nu har dog kun få turister lagt ruten gennem dette storslåede område, som vi har sammensat en helt unik rejse til. Vi rejser i en lille gruppe i en lille bus med en lokal islandsk dansktalende chauffør, som vi kender godt. Og han kender sit land rigtigt godt. Turen er planlagt, så alt pånær en enkelt frokost er inkluderet i prisen. På hele rejsen er der to rejseledere med. Den ene med stor viden om landbrug den anden ved meget om Island.


Vestfjordene er et tyndt befolket område med en helt fantastisk vild natur, rigt fugleliv og små fiskebyer langs kysten.


Alt det skal vi opleve på den tid af året, hvor det er lyst 24 timer i døgnet. Vi skal dog stadig sove, og har booket en række forskellige overnatningsmuligheder: Hoteller, edda-hotel og gæstehuse, der alle ligger smukt i småbyer eller omgivet af imponerende islandsk natur.


Livet for beboerne i Vestfjordenes vilde natur har gennem tiderne været barsk og stadig har naturens kræfter stor magt i området. Livsgrundlaget har været fiskeri, der har været langt til naboer, og rejsen over land har været besværlig og farlig over de stejle og forvredne fjeldområder. Troen på uhyrer, spøgelser og onde ånder har været stærk, og intet andet sted i landet findes der så mange troldmænd som her.


Rejsen slutter vi af med en af Islands helt store attraktioner: Den Gyldne Cirkel med Thingvellirsletten, Geysir og Gullfoss og endeligt et varmt bad i Secret Lagoon.


Vandfald, landbrug, fugle, gejsere og kontinentalplader

Vi begynder rejsen i Billund, hvorfra vi flyver til Keflavik. Derfra kører vi til verdens nordligste hovedstad, Reykjavik, hvor vi på en kort rundtur ser Halgrimskirken og koncerthuset Harpa. Derefter sætter vi kurs mod nord hvor vi hurtigt oplever Islands storslåede natur omgive os. 


I løbet af ugen passerer vi flere smukke og meget forskellige vandfald. Dynjandi er Vestfjordenes højeste vandfald med en faldhøjde på over 100 meter fordelt over flere vandfald. 


Isafjordur er en lille fiskerby højt mod nord, hvor man har tilpasset sig livet i en barsk natur. På trods af, at byen set med danske øjne er lille er den serviceby for vestfjordene med hospital og skoler, når man kommer ud over grundskolen. 

Turen går ad smukke kystruter, og er vi heldige, ser vi sæler. Vi besøger Erpstadir, hvor Einar, der er uddannet mejerist i Dalum, viser rundt på sin gård med 60 køer. Til gården hører eget gårdmejeri, hvor vi får lækre smagsprøver.


Når vi har nået Vestfjordene rundt drejer vi sydover mod en af Islands helt store turistattraktioner: Den Gyldne Cirkel. Her oplever vi Thingvellir, hvor de to kontinentalplader, som Islands ligger på, bevæger sig fra hinanden. Det var også her vikingerne red til hvert år for at holde Alting. I området Geysir springer gejseren Strokkur flittigt flere gange i timen, og vandfaldet Gullfoss er kendt for de enorme vandmængder der dagligt passerer gennem det. I løbet af dagen besøger vi Secret Lagoon og nyder et dejligt varmt bad. Det er en ganske særlig islandsk oplevelse at kunne bade i de naturligt opvarmede pools.


Før vi forlader Island besøger vi Fridheimer – et drivhus opvarmet med geotermiskenergi, hvor der produceres tomater. Familien er samtidig hestefolk, og i stalden møder vi den islandske hest.


Praktisk om hoteller og vejr plus pakketips

Vi kan godt lide små grupper - der er plads til 17 rejsedeltagere plus rejseledere på denne tur. Vi rejser i en lille bus, der medbringer trailer til bagagen. Island har generelt gode asfalterede veje. På denne tur bevæger vi os dog i et område, hvor vi af og til vil køre på grusveje.


Vi overnatter på hoteller, familieejede gæstehuse og et edda-hotel. Eddahotellet er i skoleåret bolig for studerende og fungerer om sommeren som hotel, der tilbyder enkle værelser med eget bad. På nogle af gæstehusene findes både værelser med eget bad og værelser med bad på gangen.


I juni/juli måned er der lyst døgnet rundt, og i Vestfjordene er gennemsnitstemperaturen 9-10 grader. Varmt tøj, en vindtæt jakke, hue og vanter, regntøj til våde dage og godt fodtøj egnet til en varieret natur, gør det hele lidt sjovere, hvis vejret viser sig fra sin kølige side. Husk badetøjet, de varme bade er en stor nydelse. Medbring også gerne en kikkert og termoflaske, så vi kan lave en kop kaffe/te undervejs. Vi har kaffe og te med.


Erfarne rejseledere - stor viden om Island og landbrug

Anne og Gert Aamand er rejseledere på turen. Anne har gennem de sidste 12 år haft 25+ grupper med til Island. Hun har rejst i hele landet og er godt kendt med historie, kultur, natur og lokale forhold. Gert er agronom og er i sit daglige arbejde involveret i kvægavl i Norden. Han er godt kendt med islandske landbrugsforhold. Både Anne og Gert var med som rejseledere på vores rejse til Vestfjordene i 2022 og 2023. Se rejsedagbogen for 2023
Har du spørgsmål om turen, er du velkommen til at kontakte Anne på anne@rejsogoplev.dk eller telefon 4027 2898.


Pris og tilmelding

Pris for rejsen inklusiv alle måltider (morgenmad, madpakke og middag - undtagen 1 x frokost) i delt dobbeltværelse er

22.750 kr. Tillæg for enkeltværelse er 2.800 kr. Seneste tilmelding den 22. april 2024


Med i prisen er:

 • Flybillet tur/retur Billund - Keflavik.
 • Alle hoteller med morgenmad (7 nætter).
 • 6 x aftensmad (drikkevarer for egen regning).
 • 6 x frokost (madpakke).
 • 6 x eftermiddagsforfriskning.
 • Aktiviteter i Isafjordur. 
 • Besøg på Erpstadir - en malkekvægbesætning med eget gårdmejeri.
 • Besøg på Leif Erikson Center, hvor vi oplever den islandske saga om hvordan Leif den Lykkelige opdagede Amerika.
 • Besøg på Fridheimar - et geotermisk drivhus, der producerer tomater. Rundvisning, fortælling og smagsprøve, samt et besøg i staldene, hvor vi præsenteres for den islandske hest.
 • Bad i Secret Lagoon plus håndklæde.
 • Bus med islandsk chauffør.
 • Danske rejseledere med stort kendskab til landet og landbrug.


Plus et overflødighedshorn af vidunderlig vild natur.


Prisen inkluderer ikke:

 • 1 x frokost 
 • Rejseforsikring
 • Lommepenge 
 • Drikkevarer til måltiderne

rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk