Island

Kyst og højland – Island i sommerskrud


21.– 27. juli 2020, 7 dage og 6 nætter


REJSEN ER UDSOLGTI samarbejde med den danske afdeling af foreningen ”Nordisk Økonomisk Kvægavl” (NØK) har vi sammensat en rejse pakket med oplevelser i Island. Både medlemmer og ikke-medlemmer af NØK er velkomne til at deltage.

 

Island er helt sin egen, nemlig et fascinerende land, der adskiller sig markant fra resten af Norden med sin geotermiske undergrund. Island er af vulkansk oprindelse – ganske ung geologisk set, og der er ikke færre end 130 vulkaner. Landet er et tæppe af farver vekslende mellem grønne marker, grå fjelde, øde lavamarker og områder, hvor jordens indre varme lader sig både se og lugte, og mineralerne fra undergrunden farver jorden i fantastiske gule og røde nuancer.

 

Vi rejser i det vestlige Island langs kysten og krydser ind over det golde højland ad en grusvej, der kun er åben om sommeren.

 

Spændende attraktioner på programmet

Efter afrejsen fra Københavns Lufthavn ankommer vi til Reykjavik, hvor vi indkvarteres på hotellet.

 

Næste dag efter morgenmaden er vi klar til at tage fat på oplevelserne. Vi kører mod nord og besøger Islands største grotte Vidgelmir – en lavatunnel formet af et vulkanudbrud. Her går vi under jorden og får en guidet rundvisning i grotten.

 

Derfra fortsætter vi mod nord og overnatter i Stykkisholmur. Næste morgen sejler vi over Breidafjordur til den del af Island, der hedder Vestfjordene. De kommende dage oplever vi et vandfald i flere etager, smukke kystlandskaber, marker med gårde og spektakulære naturområder.

 

Når vi igen vender næsen mod syd følger vi Kjølurruten over det øde højland, hvor vi oplever de grå lavamarker og i klart vejr får et flot kig til de imponerende gletsjere Langjökull og Hofsjökull i det fjerne.

Midt på højlandet kigger vi på Hveravellir – et lille område med en varm kilde. Tilbage i mere civiliserede områder stopper vi ved Gulfoss – en af tre store seværdigheder på ’Den gyldne cirkel’. Dagen slutter vi med et afslappende varmt bad i Secret Lagoon.

 

Før vi kører til Reykjavik gør vi ’Den gyldne cirkel’ færdig med besøg ved Geysir – hvor gejseren Strokkur lystigt sender kaskader af kogende vand mod himlen flere gange i timen. Den tredje store attraktion er Thingvellir, hvor kontinentalpladerne, som Island er placeret på, ses over jorden, som det eneste sted i verden. Thingvellir nationalpark er på Unescos Verdensarvsliste, og når man står der og kigger ud over sletten, er det let af forstå, hvorfor vikingerne valgte stedet til deres Alting og årlige sommermøder. Vi går en tur gennem området og mærker på en gang historiens vingesus og naturens imponerende kræfter.

 

Midt på eftermiddagen ankommer vi til Reykjavik, hvor vi går en tur  Vi skal blandt andet se koncerthuset Harpa og den imponerende Hallgrimskirke.

 

Det er sidste aften, hvor vi overnatter i Reykjavik, før rejsen går tilbage til Danmark.

 

En ekstra halv dag i Reykjavik

Rejsedeltagerne med NØK-relation er forskere, rådgivere og landmænd med interesse for kvægavl og deres partnere og eventuelle børn. Det er en sammensat gruppe, og der er lagt op til en hyggelig og helt uformel rundrejse i det vestlige Island, hvor ALLE kan være med.


Det åbne program, vi tilbyder, er tilrettelagt for ikke NØK-medlemmer, der får en halv dag alene i Reykjavik sammen med rejselederen.


 

Med i prisen er:


 • Flybillet tur/retur København Keflavik
 • Alle hoteller med morgenmad (6 nætter)
 • 4 x aftensmad (drikkevarer for egen regning)
 • 5 x frokost (madpakke)
 • 5 x eftermiddagsforfriskning
 • Entreer som nævnt i programmet: Grottebesøg og bad i Secret Lagoon plus håndklæde
 • Sejltur over Breidafjordur
 • Bus med islandsk chauffør fra lokalområdet
 • Dansk rejseleder


Plus et overflødighedshorn af vidunderlig natur.


Prisen inkluderer ikke:


 • 2 aften måltider
 • Drikkevarer
 • Rejseforsikring
 • Lommepenge Yderligere oplysninger får du ved henvendelse til Anne Hansen Aamand på anne@rejsogoplev eller tlf. 40272898 – ring om aftenen.


Anne er erfaren rejseleder i Island. Hun har gennem mange år rejst til Island med danske grupper, hvor hun samtidig fungerer som guide.

rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk