Centralasien

Unik studietur til Centralasien

27. september - 11. oktober 2024 på eventyr med kun 4 deltagere og dansk guide gennem Usbekistan, Tadsjikistan, Kirgisistan og langs grænsen til Afghanistan


Sidste frist for tilmelding 24. juli 2024 - kun en plads tilbage!

 

Dette er intet mindre end en helt unik oplevelse, som nok aldrig før er udbudt i Danmark. Sammen med landmand og eventyrer Jens Harrekilde oplever de højst fire deltagere kulturer, landbrug og virkelig storslået natur i tre centralasiatiske lande, som kun
få fra vesten besøger. Blandt andet får deltagerne indsigt i, hvordan der nu om dage dyrkes afgrøder og leves og arbejdes på et tidligere statslandbrug - også kaldet kolkhoz.


Rejsen starter i Samarkand, går ind gennem fladt landbrugsland, gennem Pamirbjergene ad ruter, som var en del af den gamle Silkevej og i Marco Polos fodspor, krydser ind i Tadsjikistan, hvor vi rejser gennem bjergene i mødet med lokale folk og krydser videre ind i Kirgisistan, hvor turen mest i 4-hjulstrukken landcruiser ender i hovedstaden Tasjkent. Undervejs bliver der kørt et længere stykke langs grænsefloden til Afghanistan, som ses tydeligt ovre på den anden side.


Med andre ord oplever vi det helt specielle liv inde i Pamirbjergene, hvor folket gennem generationer har tilpasset sig livet i nogle af de mest barske og øde egne i verden. Rejsen gennem Pamirbjergene giver os desuden naturoplevelser, som de færreste har drømt om eksistensen af. Det er i sandhed en rejse for livet.


En helt særlig rejseleder for kun fire deltagere
Rejseleder på denne unikke tur er Jens Harrekilde. Han fortæller om sig selv:
”Jeg er uddannet landbrugstekniker og har hele karrieren været selvstændig landmand med mælkeproduktion. Gennem årerne har jeg besøgt flere end 100 lande og altid med en særlig interesse for, hvad der dyrkes, og hvordan der holdes husdyr. Både som
kommercielt landbrug, men også når landbrugets rolle bare er at sikre familiens daglige eksistens med dyrkning af afgrøder og hold af husdyr.
Denne interesse har bragt mig til nogle af de mest unikke steder på kloden og i særdeleshed i de gamle sovjetrepublikker. Jeg har haft forskellige rådgivningsopgaver i Østeuropa og Sydrusland. Her har jeg fået et særdeles godt indblik i, hvordan landsbylivet var på gamle statslandbrug. Det har også gjort, at jeg har lært at begå mig på det russiske sprog, hvilket er helt nødvendigt, hvis man skal tæt på folk i disse lande.

Jeg er guide på hele turen og sørger for at oversætte fra russisk til dansk. Jeg sætter en ære i, at du som deltager derved får oplevelser, som du aldrig havde drømt om fandtes. Oplevelser med natur, kultur og folks levevis i et af verdens mest ukendte og fantastiske områder."


Se video fra grænselandet til Afghanistan - og læs artikel

Interesserede, der læser engelsk eller blot vil se flotte optagelser kan se denne video Prisoners of the Afghan Pamir ved at klikke her. Den varer knapt 52 minutter.

Du kan også læse en artikel bragt af Effektivt Landbrug i december 2023 ved at klikke her


Næsten alt med i prisen
I prisen på 34.825 kroner for turen i delt dobbeltværelse (tillæg for eneværelse) er der helpension. Så det er kun drikkevarer og lommepenge, du selv skal betale undervejs.

 • Rejsen er inklusive følgende:
  15 dage med ud- og hjemrejse
  Fly fra København til Samarkand og retur fra Tasjkent
  Transport i de tre lande som beskrevet
  13 overnatninger med morgenmad som beskrevet i dagsprogrammet - læg mærke til, at ophold på homestay i 4 nætter bliver i fælles, større værelser med adgang til bad og toilet
  13 aftensmad (uden drikkevarer)
  14 frokoster
  Jens Harrekilde er rejseleder med stort kendskab til landene fra flere rejser - han oversætter undervejs, så alle deltagerne får del i den store oplevelse.


 • Prisen inkluderer ikke:
  Drikkevarer til frokoster og aftensmad
  Rejseforsikring - spørg gerne om, hvad du/I har brug for af forsikring
  Personlige udgifter undervejs


Tillæg for eneværelse 4.500 kroner (kun muligt i 8 ud af 12 nætter)


Indbetaling af depositum 12.500 kroner, skal ske senest 24. juli 2024, som er sidste frist for tilmelding. Tilmelding er først bindende efter betaling af depositum. Se i øvrigt de nærmere betingelser for studieturen på tilmeldingsblanketten programmet.


Har du spørgsmål, så skriv gerne til Niels Damsgaard Hansen: niels@rejsogoplev.dk eller ring på 51 41 71 58.