Tanzania

Tanzania med landbrug og safari


Studieturen 5. - 19. januar 2025 har en masse unikke oplevelser med erfaren rejseleder


Sidste frist for tilmelding 30. oktober 2024


Tanzania er et af de afrikanske lande, som har allermest at byde på - nationalparker med et fantastisk rigt dyreliv, landbrug i mange afskygninger og en befolkning, der nok er fattig efter vores målestok, men som også udstråler livsmod og vilje til forandring. Alt dette skal vi snuse til på denne rejse, der er tilrettelagt for alle, der vil opleve noget helt unikt og anderledes end dansk hverdag.


Her kan du læse om landet og dets nationalparker, og lige herover er der en knap, der sender dig videre til dagsprogrammet over de enkelte dage på den 15 dage lange rejse til det trygge, farverige land.


På hele rejsen er Per Østergaard rejseleder med godt lokalkendskab fra flere rejser til Tanzania i forskellige sammenhænge. Han oversætter også til dansk fra engelsk, så alle kan følge med. Se video om studieturen her


Der er afrejse fra Aalborg med mulighed for tilkøb af afrejse fra København/Billund - og læg mærke til, at der maksimalt bliver 13 gæster på denne tur. Tilmelding efter først-til-mølle-princippet.

 

En særdeles ung befolkning

Tanzania hedder helt korrekt United Republic of Tanzania og har et landareal på 945.087 kvadratkilometer, hvilket er 22 gange større end Danmark. Der er cirka 63 millioner indbyggere fordelt på 130 forskellige nationale befolkningsgrupper, som udgør 98 procent af befolkningen. De resterende cirka to procent er arabere, indere og europæere. Årlig tilvækst i befolkningen er 3,1 procent, og den gennemsnitlige alder er 18 år mod i Danmark 42 år. Det er således en meget ung befolkning.


Fordelingen på religioner er cirka 45 procent kristne, 45 procent muslimer og 10 procent andre religioner.Hovedsprogene er swahili og engelsk plus lidt arabisk og mange forskellige stammesprog.


Som det fulde navn indikerer, er det en demokratisk republik med en præsident, der er stats- og regeringsleder. Som ny præsident blev Samia Suluhu Hassan valgt i foråret 2021 - hun er en af de få kvindelige topledere i Afrika.


BNP pr. person var i 2021 kun 2.800 USD, hvor vi i Danmark er på cirka 68.000 USD.  Landet blev uafhængigt i 1961.

 

En virkelighed helt anderledes end forventet

Den meget traditionelle opfattelse af Afrika er for mange, at kontinentet er præget af sygdom, sult, flygtninge og uroligheder. MEN virkeligheden er helt anderledes og meget andet.


Tanzania som helhed er fattigt, men befolkningen er generelt tilfreds, og landet fungerer. Solstrålehistorien er, at landet har været forskånet for krige og etniske stridigheder mellem de mange befolkningsgrupper, som dermed gør Tanzania til et af de mest stabile lande i Afrika.


Eksporten består især af mineraler, nødder, fødevarer som f.eks. kaffe, te og diverse frugter. En stadig vigtigere del af landets økonomi er den voksende turisme.   Solstrålerne rammer dog ikke alle på grund af en elendig og bureaukratisk offentlig sektor med korruption. En stor arbejdsløshed og elendig infrastruktur belaster også mange i dagligdagen. Alligevel er den årlige vækst seks-syv procent.


Julius Nyerere var på mange måder en positiv præsident fra uafhængigheden i 1961 frem til 1985. Han fremlagde i 1967 Arusha-erklæringen med fokus på selvforsyning af landbrugsvarer frem for industriel udvikling (kineser-socialisme) modsat Kenya og Uganda, der begge var meget mere vestligt orienterede, og i dag er mere udviklede.


I 1973 blev Dodoma hovedstad mest af alt for at tilgodese det tyndt befolkede, centrale område af landet. Officielt er regeringskontorerne i Dodoma, men noget foregår også i Dar Es Salaam.

 

Nationalparker fyldt med forskellige dyr

Nationalparkerne i Tanzania har det største antal vilde dyr i alle størrelser i Afrika. Mød elefanter, giraffer, løver, geparder, flodheste, zebraer og hjortevildt i mange, meget forskellige størrelser plus mange andre arter og i hundredvis af forskellige fuglearter.

Hele 20 procent af Afrikas vilde dyr lever nemlig i Tanzania, hvor nationalparkerne udgør tæt på 25 procent af landarealet. Som følge af management er der et stigende dyreliv. Det gør safari-oplevelserne i Tanzania til de bedste i hele Afrika. En oplevelse i særklasse er også overnatning mellem de vilde dyr – for mange er det noget af det mest enestående, vi kan opleve i vores liv.


Ruaha Nationalpark, som vi besøger sidst på rejsen, ligger langt væk fra de mere kendte parker i den sydvestlige del af Tanzania mellem Iringa og Mbeya. Det betyder, at der kun kommer ganske få turister. Derfor bliver naturoplevelsen meget stor sammen med vores topprofessionelle parkguider.


Rejseleder Per Østergaard, der har været i Tanzania mange gang, binder rejsen sammen med fortælling og oversættelse til dansk ved virksomhedsbesøg og eventuel brug af lokale guider.


Se video med rejseleder Per Østergaard

Du kan se og høre Per fortælle om studieturen i denne video:


Læs artikler om besøg hos landmænd

Fra en studietur i januar 2022 kan du læse disse artikler:

  • Om at rejse i Tanzania her
  • Silverland landbrug med kyllinger, majs og sojabønner her
  • Dyrkning af sisal til mange formål her
  • Mælkeproduktion på lokale betingelser her


Inklusiv i rejsen er

  • 15 dage med ud- og hjemrejse
  • Fly Aalborg - Dar Es Salaam og retur
  • Buskørsel i Tanzania som i programmet
  • 13 overnatninger med morgenmad
  • 13 frokoster (uden drikkevarer)
  • 12 aftensmad (uden drikkevarer)
  • Entréer til nationalparker som i programmet 


Prisen inkluderer ikke

  • Visum til Tanzania - købes online før afrejsen til gældende dagspris (ca. 350 kr.) - rejseleder Per Østergaard sender link til deltagerne
  • Test for Covid 19 undervejs hvis krævet
  • Drikkevarer udover de nævnte til frokost og aftensmad
  • Pligtig rejseforsikring - spørg gerne om, hvad du/I har brug for af forsikring
  • Afbestillingsforsikring - pris 6% af studieturens pris + en mindre statsafgift
  • Drikkepenge ca. 400 kr. undervejs
  • Personlige udgifter undervejs


Pris

Prisen ved mindst 10 deltagere er:

  • 29.950 kroner i delt dobbeltværelse
  • Tillæg for eneværelse 3.500 kroner

 

Yderligere oplysninger

Ring til Niels Damsgaard Hansen på mobil 51 41 71 58, eller skriv til niels@rejsogoplev.dk

 

Tilmelding

Skriftlig tilmelding senest 30. oktober 2024 med de oplysninger, der bedes om - meget gerne på online tilmeldingsblanketten eller brug tilmeldingsblanketten bagerst i programmet, som udfyldt sendes til Niels Damsgaard Hansen på mail: niels@rejsogoplev.dk