Tanzania

Studietur til Tanzania

9.-21. januar 2022


UDSOLGT


Tanzania er et af de afrikanske lande, som har allermest at byde på - landbrug i mange afskygninger, nationalparker med et fantastisk rigt dyreliv og en befolkning, der nok er fattig efter vores målestok, men som også udstråler livsmod og vilje til forandring.

Alt dette skal vi snuse til på denne studietur, der er tilrettelagt for landmænd med ægtefæller. Både dem, der bare vil snuse til og finde brugbar viden til egne bedrifter, og dem, der måske overveje at investere i det store land?


I det følgende kan du læse om landet og dets nationalparker, og i dagsprogrammet kan du se, hvad der sker de enkelte dage på den 13 dage lange studietur. På hele studieturen er landmand og rådgiver Per Østergaard rejseleder med godt lokalkendskab fra flere rejser til Tanzania i forskellige sammenhænge. Han oversætter også til dansk fra engelsk, så alle kan følge med. 


Der er mulighed for at vælge afrejse fra enten Billund eller Aalborg - og læg mærke til, at der maksimalt kan være 20 gæster på denne tur. Tilmelding efter først-til-mølle princippet - se mere om det sidst i rejseprogrammet.

 

Fakta om Tanzania

Tanzania hedder helt korrekt United Republic of Tanzania og har et landareal på 945.087 kvadratkilometer, hvilket er 22 gange større end Danmark. Der er cirka 60 millioner indbyggere fordelt på 130 forskellige nationale befolkningsgrupper, som udgør 98 procent af befolkningen. De resterende cirka to procent er arabere, indere og europæere. Årlig tilvækst i befolkningen er 3,1 procent, og den gennemsnitlige alder er 18 år mod i Danmark 42 år. Det er således en meget ung befolkning.


Fordelingen på religioner er cirka 45 procent kristne, 45 procent muslimer og 10 procent andre religioner. Hovedsprogene er swahili og engelsk plus lidt arabisk og mange forskellige stammesprog.


Som det fulde navn indikerer, er det en demokratisk republik med en præsident, der er stats- og regeringsleder. Som ny præsident blev Samia Suluhu Hassan valgt i foråret 2021 - hun er en af de få kvindelige topledere i Afrika.  BNP var i 2019 kun 1.122 USD, hvor vi i Danmark er på cirka 50.000 USD. Landet blev uafhængigt i 1961.

 

Et land med stor vækst og øje for fremtiden

Den meget traditionelle opfattelse af Afrika er for mange, at kontinentet er præget af sygdom, sult, flygtninge og uroligheder. MEN virkeligheden er helt anderledes og meget andet. Tanzania er meget fattigt, men det er glade mennesker, og landet fungerer. Solstrålehistorien er, at landet har været forskånet for krige og etniske stridigheder mellem de mange befolkningsgrupper, som dermed gør Tanzania til et af de mest stabile lande i Afrika.


Eksporten består især af mineraler, nødder, fødevarer som f.eks. kaffe, te og diverse frugter. En stadig vigtigere del af landets økonomi er den voksende turisme. Solstrålerne rammer dog ikke alle på grund af en elendig og bureaukratisk offentlig sektor med korruption. En stor arbejdsløshed og elendig infrastruktur belaster også mange i dagligdagen. Alligevel er den årlige vækst seks-syv procent.


Julius Nyerere var på mange måder en positiv præsident fra uafhængigheden i 1961 frem til 1985. Han fremlagde i 1967 Arusha-erklæringen med fokus på selvforsyning af landbrugsvarer frem for industriel udvikling (kineser-socialisme) modsat Kenya og Uganda, der begge var meget mere vestligt orienterede, og i dag er mere udviklede.


I 1973 blev Dodoma hovedstad mest af alt for at tilgodese det tyndt befolkede, centrale område af landet. Officielt er regeringskontorerne i Dodoma, men noget foregår også i Dar Es Salaam.

 

Nationalparkerne i Tanzania

Nationalparkerne i Tanzania har det største antal vilde dyr i alle størrelser i Afrika. Mød elefanter, giraffer, løver, geparder, flodheste, zebraer og hjortevildt i mange, meget forskellige størrelser plus mange andre arter og i hundredvis af forskellige fuglearter. Hele 20 procent af Afrikas vilde dyr lever nemlig i Tanzania, hvor nationalparkerne udgør tæt på 25 procent af landarealet. Som følge af management er der et stigende dyreliv. Det gør safari-oplevelserne i Tanzania til de bedste i hele Afrika. En oplevelse i særklasse er også overnatning mellem de vilde dyr – for mange er det noget af det mest enestående, vi kan opleve i vores liv.


Ruaha Nationalpark, som vi besøger sidst på studieturen, ligger væk fra de mere kendte parker, hvilket betyder, at der kun er ganske få turister. Derfor bliver naturoplevelsen enorm sammen med vores topprofessionelle parkguider. 


Har du spørgsmål

Har du spørgsmål, så skriv gerne til niels@rejsogoplev.dk eller ring på 51 41 71 58.

 

Skriftlig tilmelding

Skriftlig tilmelding senest 18. oktober 2021 her på hjemmesidens tilmeldingsblanket eller på tilmeldingsblanketten bagerst i programmet, som udfyldes og sendes til Niels Damsgaard Hansen på mail: niels@rejsogoplev.dk

rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk