Sydamerika

Studietur til Brasilien og Argentina


20. november - 4. december 2022

Tilmelding senest 10. september


I samarbejde med Effektivt Landbrug og kontakter i Sydamerika skal vi på en alsidig studietur med vægt på natur, planteavl og husdyr i Brasilien og Argentina. Turen er således designet til landmænd og deres ægtefæller/samlevere.

 

Som rejseleder deltager tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen på hele turen. Han sørger sammen med de lokale guider for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning fra tilmelding til studieturen slutter.

 

For de to sydamerikanske lande gælder, at de er særdeles store efter danske forhold. I markbruget er der meget stærk fokus på at hente høje udbytter med moderne dyrkningsteknikker og lave omkostninger.


Det vil sige, at handelsgødning, planteværn og GM-afgrøder bliver brugt sammen med reduceret jordbearbejdning hos de proffe landmænd. Men der er også landbrug, som satser på økologisk produktion. Det kommer vi til at se i Brasilien.

Brasilien er større end Australien, og derfor bliver det kun et lille udsnit af det store land, vi kan nå at se på studieturen.

 

Starter i Rio de Janeiro

Vi starter i millionbyen Rio de Janeiro, som blandt andet byder på den verdensberømte strand Copa Cabana. Vi bliver indkvarteret på et hotel, der ligger lige ud til den brede boulevard, der går langs hele stranden. Dagen efter skal vi på heldags sightseeing i bus og opleve nogle af byens største seværdigheder - for eksempel Cristo Redentor, den meget berømte Kristus-statue, som står på det 710 meter høje bjerg Corcovado, hvorfra vi kan se ud over den enorme by. Efter frokost på en restaurant besøger vi om eftermiddagen Sukkerbjerget, der også har en storslået udsigt over byen og dens strande.


På anden dag i Brasilien kører vi op i bjergene vest for Rio de Janeiro. Heroppe er klimaet knapt så varmt, hvilket den portugisiske kong Dom Pedro den første fandt ud af allerede i 1822 på vej længere ind i landet. Senere etablerede han byen Petropolis, som udover at være en historisk prægtig by også har et moderne marked med salg af landbrugsprodukter. Vi skal også besøge et eller to af de landbrug, hvis produkter bliver solgt på markedet. Efter dagens spændende program går turen tilbage til Rio de Janeiro for at spise middag.


Næste dag har vi tid om formiddagen til for eksempel at bade ved den flotte strand eller gå en tur, før vi spiser frokost og efterfølgende kører til lufthavnen for at flyve til vandfaldene i Foz do Iguacu.


Mens vi er i Brasilien oversætter vores lokale guide til engelsk, som efterfølgende bliver oversat til dansk.

 

Vandfald og vandkraft

Nu er det tid til at opleve noget helt andet, nemlig verdens anden-største vandkraftværk og de storslåede vandfald fra den brasilianske side. Efter en overnatning skal vi først besøge Itaipu vandkraftværket på grænsen mellem Brasilien og Paraguay. Derfra kører vi til Nationalparken på den brasilianske side af de verdensberømte vandfald, som vi efter frokostens skal gå langs. Bagefter bliver der måske mulighed (ikke inkluderet) for at flyve i helikopter (kun hvis vejret tillader det) og opleve vandfaldene i fugleperspektiv. Vi overnatter på samme hotel som dagen før. 


Tidligt morgen kører vi ud for at besøge et typisk brasiliansk landbrug på de kanter. Derfra kører vi til grænsen for at krydse ind i Argentina og kører direkte til vores hotel.


Næste morgen meget tidligt kører vi til den argentinske nationalpark, som er bevaret regnskov med gangbroer ud til blandt andet Djævlens Gab - hvor vandfaldet starter. Når vi har set det og gået langs vandfaldene, der strækker sig over cirka en kilometer, skal vi ud at sejle på floden i store gummibåde. Vi kommer på meget tæt hold af de imponerende vandfald. Her kan man ikke undgå at blive ret våd. Men da det er højsommer, er det også meget varmt - og man tørrer hurtigt igen. Efter den gigantiske oplevelse kører vi tilbage til hotellet med svømmepøl, hvor vi kan få en dukkert før aftensmaden.

 

Besøg på teplantage og risfarm

Næste morgen starter busturen mod Buenos Aires, hovedstaden i Argentina. Første stop er hos lokale, oprindelige folk. Næste dag besøger vi den meget store teplantage Las Marias, hvor vi skal høre om produktionen af Mate, som de fleste argentinere drikker fra morgen til aften. Efter det besøg kører vi vores hotel i Federacion.


Næste morgen har vi cirka fem timers kørsel, før vi er fremme ved Tigre, hvor vi kommer på sejltur i deltaet med masser af beboede småøer og ingen biler. Derfra kører vi på sightseeing i Buenos Aires - blandt andet med oplevelse af Evita Perons gravsted og præsidentpaladset med mere. Om aftenen skal vi opleve et fejende flot tangoshow.


Efter det kører vi ud på pampassen, hvor vi besøger flere landbrug med flere forskellige produktioner som dyrkning af soja, majs, hvede og frø. Vi ser også en feedlot med opfedning af kvæg og besøger en mælkeproducent.


Vi har også en aftale med det danske andelsselskab DLF, der er verdens største inden for frøavl, om et besøg hos dem og en frøavler i Pergamino.

 

Både store og mindre landbrug

Mange af de professionelle landmænd i Argentina har meget store brug efter danske forhold, men der findes også mindre og effektive landbrug. Dog er det sådan, at flertallet af de mindre landbrug bortforpagter deres jord på et-årige kontrakter. Det gør mange af de større også, og derfor bliver en temmelig stor andel af jorden i Argentina drevet af maskinstationer med høj kapacitet.

Udover alle de faglige besøg bliver der også tid til at opleve flere af de turistattraktioner og den storslåede natur, de to lande byder på.

 

Tilmelding

Tilmelding senest 10. september kan ske skriftligt ved brug af tilmeldingsblanketten her på siden eller ved brug af tilmeldingsblanketten, der er bagerst i programmet.


Indbetaling af depositum 15.000 kroner, der blandt andet dækker flybilletterne, skal ske senest 10. september 2022. Dette er også sidste frist for tilmelding. Tilmelding er først bindende efter betaling af depositum. Se i øvrigt de nærmere betingelser for rejsen bagerst på tilmeldingsblanketten.

 

Inklusive i turen er følgende:

 • 15 dage inklusive ud- og hjemrejse
 • Flyvning København til Rio de Janeiro.
 • Flyvning fra Rio til Foz do Iguazu
 • Flyvning fra Buenos Aires til København
 • 12 aftensmad inkl. tangoshow i Buenos Aires
 • 13 overnatninger på turistklasse hoteller
 • 12 frokoster (på restaurant eller sandwich/madpakke i henhold til programmet)
 • Bus i Brasilien
 • Bus i Argentina
 • Lokale guider, der enten snakker dansk eller engelsk, som herefter oversættes til dansk af Niels Damsgaard Hansen
 • Entré til arrangementer nævnt i programmet
 • Bådtur ved vandfaldene og i Tigre deltaet


 •  

Prisen inkluderer ikke:

 • Rejseforsikring (erhvervsrejseforsikring er nødvendig for alle, der har landbrug som erhverv - spørg om hvad du/I har brug for af forsikring)
 • Transport til og fra danske lufthavne
 • Drikkevarer til frokost og aftensmad
 • Drikkepenge undervejs
 • Personlige udgifter undervejs

 

Pris

Prisen ved mindst 25 deltagere er:

30.595 kroner i delt dobbeltværelse

35.095 kroner i eneværelse (begrænset antal pladser)

Forudsætning for disse priser er de nuværende (15. april 2022) valutakurser på de relevante valutaer

 

Yderligere oplysninger:

Hvis du er interesseret eller vil have yderligere oplysninger kontakt gerne Niels Damsgaard Hansen

ved at skrive til mail niels@rejsogoplev.dk eller ring 51 41 71 58

rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk