Grønland
Studietur til Uganda - landbrug

Kysttur langs Grønlands vestkyst

2. - 12. maj 2022


Vil du opleve en helt unik natur, hvis lige ikke findes, så er denne tur til Grønland et must med indlandsis og sejltur med meget mere. Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum, der blandt andet dækker flybilletten, er 1. marts 2022.

 

Vi flyver fra Københavns Lufthavn til Kangerlussuaq (det tidligere Søndre Strømfjord). Her er vi nogle dage med udflugter til indlandsisen mv.


Derfra går turen videre med fly til hovedstaden Nuuk, hvor vi har to dage til at se, hvordan en tredjedel af Grønlands befolkning bor og trives. Det er storbyliv i det små. Vi tager en bybus rundt i byen og ser yderposterne indrammet af fjord, havn og Lille Marlene, Sermitsiaq og Hjortetakken (fjelde). Vi har også tid til at gå rundt på egen hånd i bymidten.


Næste oplevelse er sejlturen med kystskibet Sarfaq Ittuk, hvor vi skal tilbringe to nætter. Alle får kahyt med udsigt, og udsigten er intet mindre end storslået på hele sejladsen. Vi sejler ud om aftenen og vågner op med blik på havnen i Manitsoq - det første havne-anløb. Fra Manitsoq sejles indenskærs op mod Kangasiaq. I flot vejr er både hvaler og sæler synlige fra dækket. Sisimiut nås sidst på eftermiddagen. Her får vi mulighed for at gå i land og få et indtryk af byen, før vi sejler ud til den anden nat på båden.

Dagene bliver længere og længere jo nordligere vi kommer for polarcirklen.


Tidligt morgen anløber vi havnen i Assiat og ligger kun kort til kajs for at sætte passagerer af og tage nye ombord. Sidst på formiddagen ankommer vi til Qeqertarsuaq, som ligger på sydspidsen af Diskoøen. På dansk hedder byen Godhavn, som er en fin lille by med markante basalt fjeldprofiler. Vi får set byen og knyttet historier til den - måske når vi ud på det sydligste punkt på øen, hvor solen den 13. januar bliver synlig første gang efter et par måneder med mørke.

I Qeqertarsuaq ser vi Arktisk Station, som i flere end 100 år har været base for naturvidenskabelig forskning i Grønland. Vi passerer Røde elv og går langs kysten mod de spændende kystformationer ved Kuanit. På vej krydser vi lidt højere op mod Pettjursons moræne og ser en perlerække af små fine vandfald.


Vi forlader Qeqertarsuaq med en lille kystbåd, som betjener byer og bygder i Diskobugten. Direkte er det en to timers sejlads i nok det flotteste farvand i verden. Isfjelde i alle størrelser spredes fra den store gletscher i Ilulissat og lægger beslag på hele bugten. Isbjergene tårner sig op som boligblokke med smeltevandshuller og former, som var det arkitekten Gaudi, der havde været på spil.


Ved ankomsten til Ilulissat bevæger vi os op i byen og tager en tur rundt om næsset og ud til fjorden, hvor gletcheren og isfjeldene presser sig på i kø for at komme ud.


Den sidste dag i Grønland er reserveret til at udforske byen på egen hånd eller tage en tur til Oqaatsut, Isfjorden eller med guiden tage den sidste tur i fjeldet med Isfjorden som kulisse. 

 

  

Hvis du vil vide mere

For yderligere oplysninger skriv til Niels Damsgaard Hansen på e-mail: niels@rejsogoplev.d eller ring på mobil 51 41 71 58. 


Pris og tilmelding

Prisen for at deltage i studieturen i delt dobbeltværelse er 31.795 kr.

Ønsker du eneværelse er der et tillæg pr. værelse på 7.000 kr.


Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum, der blandt andet dækker flybilletterne, er den 1. marts 2022.

 

rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk