Grønland
Studietur til Uganda - landbrug

Grønland med landbrug og storslået natur

8. - 20. juni 2023


Vil du opleve en helt unik natur, hvis lige ikke findes, så er denne tur til Grønland et must med indlandsis og sejltur med meget mere. Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum, der blandt andet dækker flybilletten, er 13. marts 2023.

 

I Grønland kan man hurtigt komme til at føle sig lille i den meget store, overvældende natur. Landskaberne på de gode dage synes næsten at række uendeligt mod horisonten, når man bevæger sig i dem - enten til fods, i køretøj, på skib eller fly/helikopter.
Naturen er så fascinerende, at man allerede ved hjemrejsen har stor lyst til at rejse tilbage for at suge mere til sig. Også fordi det hele ændrer sig hele tiden med vejr og årstid. Naturens kræfter råder på verdens største ø - vi mennesker er de små.
Selvfølgelig er der dage, hvor solen drøner fra en blå himmel og dage, hvor alt er lidt gråt, trist, vådt og blæsende. Begge typer vejr har charme og kraft i deres evige vekslen!


Med til at gøre Grønland til noget helt unikt er selvfølgelig også indlandsisens enorme udstrækning og dybde - over tre kilometer dyb sine steder og et areal på 1,7 millioner kvadratkilometer. Danmark er til sammenligning knapt 40 gange mindre.


På denne studietur op langs landets vestkyst kommer vi til at få en stærk fornemmelse for, hvad Grønland er i størrelse, og hvordan livsvilkårene er. Det hele med erfarne Peter Hersted som rejseleder lige fra Københavns Lufthavn, til vi er tilbage igen.

Første gang, man besøger Grønland, bliver man temmelig overrasket over, at der er så få veje. Man kører ikke bare i bil eller bus eller med tog fra by til by for at besøge venner og familie. For byerne har kun vejnet inden for byskiltene og så nogle få kilometer ud i landskabet. Derfra må man gå, køre snescooter, hundeslæde eller sejle videre frem mod næste by.


Med andre ord skal vi på denne tur også benytte fly, 4-hjulstrukne køretøjer og skibe for at komme på langs af et stykke af Grønlands vestkyst - nemlig fra Qaqortoq i syd til Illusiat i nord.


Se videoer om studieturen og Grønland - og DR udsendelse om en fåreavler
Vi har lavet et par videoer, som introducer den overvældende oplevelse, det er at besøge Grønland.
Se og hør Peter Hersted fortælle om turen i to videoer - klik på billederne herunder:


En tidligere deltager fortæller om sin oplevelse - klik på billedet herunder:


Desuden kan man i episode 2 i DR-serien Grønlandske Boligdrømme se og høre om fåreavlen i det sydlige Grønland, som vi besøger her

  

Hvis du vil vide mere

For yderligere oplysninger skriv til Niels Damsgaard Hansen på e-mail: niels@rejsogoplev.d eller ring på mobil 51 41 71 58. 


Pris og tilmelding

Prisen for at deltage i studieturen i delt dobbeltværelse er 39.950 kr.

Ønsker du eneværelse er der et tillæg pr. værelse på 13.200 kr.


Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum, der blandt andet dækker flybilletterne, er 13. marts 2023. 

 

rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk