Norge

Nordkap-ekspeditionen

Oplevelser nord for polarcirklen, hvor solen ikke går ned
5. - 14. juli 2024 

Sidste frist for tilmelding 29. april 2024


Gik du glip af infomødet den 19. marts, så mail til anne@rejsogoplev.dk, og vi sender dig et link til videooptagelse af mødet.


Nordnorge er populær, og vi tilbyder en rejse nord for Polarcirklen, der bringer dig tæt på naturen og store attraktioner.

Rejsen til Nordkap foregår med fly, tog og turistbus. Rejsen begynder i Billund, hvorfra vi flyver til Luleå i Sverige og med tog rejser gennem Sveriges Lapland med stop i Abisko Nationalpark. Rejsen går videre gennem Nordnorge med et besøg på Nordkap, inden vi rejser hjem med fly fra Alta.


Vi rejser i en lille gruppe. Rejsen er planlagt, så alt på nær en frokost er inkluderet i prisen. På hele rejsen er der to rejseledere med, der både tilbyder stort kendskab til landbrug og Norge.


Lyse dage og fantastisk arktisk natur

Dagene er lange og lyse, og vi skal opleve en fantastisk storslået natur kombineret spændende kulturoplevelser.

Fra Luleå er der en seks timers togrejse med udsigt til fantastisk natur. På vejen til Abisko Nationalpark passerer vi polarcirklen. Vi vandrer en dag i nationalparken, før vi tager den sidste togetape til Narvik. Jernbanen fra Luleå til Narvik blev bygget for omkring 100 år siden i forbindelse med minedrift i Kiruna, hvor man udvandt jernmalm.


I Narvik besøger vi krigsmuseet, der fortæller om byens trængsler under 2. verdenskrig, da tyskerne kæmpede for at få fat i jernmalmen til krigsindustrien. Vi tager også op på fjeldet med gondolbanen og nyder den flotte udsigt over byen og fjorden.


Egen bus fra Narvik

Fra Narvik og resten af turen har vi egen bus. Vi sætter kurs mod nord, og på rejsen finder vi spændende og naturskønne steder at nyde den norske natur samt vores medbragte madpakke. Reisadalen har ry for at være en af Norges smukkeste dale og med stor artsrigdom inden for fauna og flora. ”De fire store” holder til i dalen – bjørn, jærv, ulv og los. Den nedre del af dalen er landbrugsområde. Vi besøger dalen og går en tur ind til et smukt vandfald.


I Hammersfest møder vi samen Mihkkal og hans rensdyr. Vi skal have et samisk måltid og opleve sangmåden joik og fortælling i Lavvoen på fjeldet.


Fugletur og Nordkap

Videre går det mod Nordkap, men før vi begiver os helt ud på Nordkapklippen, skal vi opleve havets fugle på en fugletur fra Gjesvær. Vi når målet Nordkap om aftenen og krydser fingre for at få den ultimative oplevelse af godt vejr og en perfekt oplevelse af en sol, der ikke går helt ned.


På turen tilbage til Alta ser vi nærmere på kongekrabben, der fra at være en tvivlsom indvandrer, nu er havnet på gourmet-restauranternes menukort. Den sidste aften hygger vi os på en lodge, der tilbyder ægte norsk hyttestemning med et strejf af sæterliv. 


Før vi flyver retur til Billund fra Alta, besøger vi det 4.000 år gamle helleristnings-felt, som er tæt knyttet til Altas historie, og som viser ægte bjergkunst med forhistoriske budskaber.  


Praktisk om hoteller og vejr plus pakketips

Vi foretrækker små grupper - der er plads til 18 rejsedeltagere plus rejseledere på denne tur. 


Vi overnatter på  hoteller og i hytter. Vejret kan være hurtigt skiftende. I Nordnorge kan du ofte opleve alle fire årstider på en dag. Men husk, at der langt mod nord normalt er noget koldere end i resten af landet. Vi er trods alt nord for polarcirklen.


Som de siger i Norge: Der findes ikke dårligt vejr, kun forkerte klæ'r. Så pak varieret og husk både sommertøjet og varmt tøj plus regntøj til kølige og våde dage. Medbring også vandrefodtøj og gerne vandrestave - vi skal ud at opleve naturen og på vandretur i fjeldet, så du skal kunne gå omkring 8-10 km - i roligt tempo på en dag.

Medbring også gerne en kikkert og termoflaske, så vi kan lave en kop kaffe/te undervejs. Vi har kaffe og te med.


Erfarne rejseledere 

Anne og Gert Aamand er rejseledere på turen. Anne har gennem de seneste 12 år været rejseleder og haft mange grupper med på rejser i Norden. Gert er agronom og i sit daglige arbejde involveret i kvægavl i Norden. Han er godt kendt med norske landbrugsforhold. 


Har du spørgsmål om turen, er du velkommen til at kontakte Anne på anne@rejsogoplev.dk eller telefon 40 27 28 98.


Pris og tilmelding

Pris for rejsen inklusiv alle måltider (morgenmad, madpakke og middag - undtagen 1 x frokost) er 24.950 kr. i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse 4.500 kr.


Tilmelding senest den 29. april 2023.


Med i prisen er:


 • Flybillet
 • Alle hoteller med morgenmad.
 • Aftensmad alle dage (drikkevarer for egen regning).
 • Frokost alle dage på nær en enkelt (madpakke).
 • Vandretur i Abisko Nationalpark
 • Entre til Krigsmuseet i Narvik
 • Gondol til Narvikfjeldet
 • Reisadalen med besøgspunktet Ovi Raishiin
 • Samisk oplevelse i Hammersfest
 • Fugletur ved Gjesvær
 • Entre til Nordkaphallen
 • Alta Museum og Helleristningsfeltet i Hjemmeluft
 • Bus og chauffør
 • Danske rejseledere med stort kendskab til landet og landbrug


Plus et overflødighedshorn af vidunderlig vild natur.


Prisen inkluderer ikke:

 • 1 x frokost 
 • forplejning på ud- og hjemrejsedagen
 • Rejseforsikring
 • Lommepenge 
 • Drikkevarer til måltiderne