USA Midtvesten

Midtvesten USA fra Chicago til St. Louis

Studieturen 10. - 18. maj 2025 har masser af oplevelser med besøg på virksomheder, farme og et landbrugsuniversitet.  Rejseleder er Torben Wiborg, virksomhedsudvikler hos Velas, som undervejs oversætter til dansk, så alle kan være med.


Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum er 7. marts 2025


I januar 2023 gennemførte vi en studietur til Californien med forretningsudvikler Torben Wiborg fra Velas som rejseleder. Han er også rejseleder på denne studietur fra start til slut og sørger for at oversætte ved alle besøg, hvis bare der er en deltager, som ikke behersker det engelske sprog godt nok til at følge med i det, der sker.

Alle aftaler er endnu ikke på plads, da der er lang tid til afvikling af studieturen. Men du kan orientere dig om, hvad vi ønsker at arrangere ved at kigge i dagsprogrammet nogle sider længere fremme.

Efterhånden, som besøgene bliver bekræftet, opdaterer vi dette program og lægger det på vores hjemmeside, så alle kan følge med.


Her startede de genmodificerede afgrøder
Alle med blot et mindre kendskab til planteavl ved, at der findes afgrøder, som er genmodificeret til at kunne tåle store mængder Roundup (aktivstoffet glyfosat). Dermed kunne ukrudt i majs, bomuld og soja bekæmpes med et middel, som på alle måder har en bedre miljøprofil end de fleste øvrige midler. Det var forskere hos Monsanto i St. Louis, som i de store laboratorier med tilhørende drivhuse på taget, udviklede og patenterede denne metode. Vi skal se og høre om, hvordan det skete, og hvad der arbejdes med nu, hvor Monsanto navnet er opslugt af Bayer. Læs artikel om skiftet af navn fra et besøg i 2019 her


Næsten alt med i prisen
I prisen for turen i delt dobbeltværelse (tillæg for eneværelse) er der halvpension. Så det er kun frokoster, drikkevarer til aftensmaden og lommepenge, du skal betale undervejs.


Prisen ved mindst 15 deltagere:
* 22.850 kr. i delt dobbeltværelse
* 5.750 kr. tillæg for eneværelse (få pladser)
Forudsætning for prisen er den nuværende kurs på USD


Kort om studieturen, som er inklusive følgende:

  • 9 dage med ud- og hjemrejse
  • Fly fra Billund til Chicago og retur fra St. Louis
  • Transport i USA som beskrevet i programmet
  • 7 overnatninger med morgenmad på turistklasse hoteller
  • 7 aftensmad (uden drikkevarer)
  • Torben Wiborg, virksomhedsudvikler hos Velas, er rejseleder og oversætter til dansk ved alle besøg, og hvor det ellers er nødvendigt
  • Eventuel entréer til arrangementer/steder nævnt i programmet


Prisen inkluderer ikke:

  • Rejseforsikring (erhvervsrejseforsikring er nødvendig for alle, der har landbrug som erhverv - spørg om hvad du/I har brug for af forsikring)
  • Transport til og fra danske lufthavne
  • Drikkevarer til aftensmad
  • Frokoster
  • Drikkepenge undervejs (ca. 15 % på restauranterne til tjenerne)
  • Personlige udgifter undervejs


Yderligere oplysninger
Hvis du ønsker yderligere oplysninger kontakt gerne Niels Damsgaard Hansen ved at skrive til mail niels@rejsogoplev.dk eller ring 51 41 71 58


Tilmelding
Det er nemmest at tilmelde sig via vores hjemmeside ved at klikke her
Men du er også velkommen til at bruge blanketten bagerst i dette program. Der kan du også læse betingelserne for afbestilling mv.