Värmland

Kulturrejse til Värmland

- med Selma Lagerlöf teater

19. - 23. august 2024  med Torben Wahlstrøm som rejseleder

- Sidste frist for tilmeldning 10. juni 2024


Rejsens højdepunkt er det unikke teater Västanå, der om sommeren opfører en forestilling, som meget ofte er af Selma Lagerlöf. I år er det Hr. Arnes penge.


Teatret er enestående i den forstand at nyskrevet svensk folkemusik er gennemgående i forestillingen såvel som dans. Scenografien er enkel, kostumerne er gjort af de dygtigste skræddere og naturlige materialer. Folk fra hele Sverige rejser til Värmland for at se teatrets forestillinger. Det samme gør vi.


Handlingen i Hr. Arnes penge udspiller sig på skærgårdsøen Marstrand. Vores første stop er derfor der.


Et andet højdepunkt er opholdet i Vadstena, hvor Den Hellige Birgitta fik lov til at opføre et kloster. Vi besøger klosterkirken, der hvert år er mål for en strøm af pilgrimme og andre besøgende. Byen Vadstena ligger smukt ved Vätterns bred, har fine små gader og en park helt tæt til søen. Der er også et kongeslot fra 1500-tallet.


Desuden kommer vi til Karlstad, hvor der er besøg på Lars Lérins galleri. Han er en umådelig dygtig og populær kunstner i Sverige. Han har blandt andet sit eget tv-program.


Se dokumentar om Selma Lagerlöf på DR TV

Danmarks Radio (DR) har for kort tid siden offentliggjort en dokumentar om Selma Lagerlöf, som alle kan streame ved at klikke her


Den er opdelt i to selvstændige afsnit, så man kan tage den i bidder.


Praktisk om transport, mad og hoteller
Vi starter mandag 19. august i centrum af Odense med at køre mod København med opsamling et eller to steder før vi krydser Øresund og drejer mod nord.

Ved aftenstid er vi fremme ved Marstrands Havshotel, hvor vi bor og spiser aftensmad med tre-retters menu.


Næste morgen besøger vi til fods Marstrand Ø, hvor blandt andre Tordenskjold lavede et berømt trick for at narre englænderne.
Efter det spændende besøg kører vi nordover for at komme frem til Sunne, hvor vi bor på hotel Broby Gæstgivergård i to nætter. Den første aften får vi aftensmad hos dem.


Vi oplever Hr. Arnes penge på berømt teater

Efter morgenmad på dag 3 kører vi til Mårbacka. Det er en 15 minutters bustur frem til Selma Lagerlöfs fødegård, som er det mest berømte forfatterhjem i hele Norden.


Der bliver lidt tid på egen hånd om eftermiddagen, før vi kl. 17 kører til Berätterladen, der ligger i forbindelse med herregården Rottneros. Det er en teatersal, der er bygget specielt til Västanå Teater.


Forestillingen Hr. Arnes penge starter kl. 18 og i en lang pause midt i forestillingen serveres aftensmad.


Kommer tæt på Hellige Birgitta

Næste morgen kører vi mod syd mod Vadstena med ophold i Karlstad, hvor vi blandt andet besøger Lars Lérins galleri. Derefter fortsætter rejsen til Vadstena, hvor vi skal bo på Slotshotellet med en tre-retters menu til aftensmad.


Det var her, den Hellige Birgitta boede. Hun var af en fin adelsslægt og grundlagde en klosterorden. Vi hører hendes historie og besøger klosterkirken og pilgrimscentret.


På rejsens sidste dag kan vi tidlig morgen være med til en messe, før vi kører mod Odense mange oplevelser rigere.
Se mere i dagsprogrammet på de næste sider.

Kort om Torben Wahlstrøm
Gennem mange år har Torben skrevet egen musik, som han også har udgivet på CD-ere. Det gælder også en fortolkning af Nils Holgersen, der er en af Selma Lagerløfs mest kendte fortællinger.


Den og flere andre af hendes fortællinger samt fortællinger af andre forfattere optræder han med i mange forskellige sammenhænge - kirker, skoler, forsamlingshuse med flere steder.


Desuden har han tidligere boet i Sverige og er en flittig gæst i vores naboland, så han også forstår sproget og kan begå sig - det får gæsterne også glæde af på denne rejse, hvor Torben også fortæller undervejs.


Flere oplysninger om rejsen
Torben Wahlstrøm, kendt for sine fortolkninger af Selma Lagerløf fortællinger og for sin egen sangskrivning, er rejseleder på hele turen med plads til 30-40 deltagere.


Turen bliver kørt i en moderne bus fra Haarby Turist, og næsten alt er inklusive undtagen frokosten dag 1 og dag 5 samt drikkevarer til frokost og aftensmad.


Hos Torben kan du også få yderligere oplysninger - skriv gerne en mail torbenwahlstrom@hotmail.com eller ring 29 63 80 25


Pris og tilmelding
Pris for rejsen inklusiv alle måltider (morgenmad, madpakke og middag - undtagen 2 x frokost) i delt dobbeltværelse er 9.910 kr. Tillæg for eneværelse er 2.600 kr.


Med i prisen er:
• Buskørsel som beskrevet i programmet
• Alle hoteller med morgenmad (4 nætter)
• 4 x aftensmad (drikkevarer for egen regning)
• 3 x frokost
• Alle entréer og billetter som beskrevet i dagsprogrammet


Prisen inkluderer ikke:
• 2 x frokost
• Drikkevarer til frokost og aftensmad
• Egen rejseforsikring
• Lommepenge


Seneste tilmelding er den 10. juni 2024 - brug helst hjemmesiden her. Oplys ved tilmelding eventuelle allergier, eller om du er vegetar?


Depositum 3.910 kr. pr. person plus evt. tillæg for eneværelse indsættes på reg. nr. 5470 kontonr. 1819422 ved tilmelding og senest 10. juni 2024. Før modtagelse af betaling er tilmelding ikke gældende.