NZ studietur eksempel

Studietur til New Zealand

 

New Zealand er kendt for meget - ikke mindst sin omfattende landbrugsproduktion og overvældende natur.

 

Det er også landet, hvor landbrugsstøtten blev revet væk natten over i 1990. Vel at mærke uden, at landmændenes økonomi kollapsede. Faktisk har landmændene det udmærket. De er ligesom os i Europa hele tiden i gang med at udvikle deres landbrug og produktionsmetoder. Det gælder også inden for planteavlen med pløjefri dyrkning, Conservation Agriculture og frøavl sammen med danske DLF.

 

Den intensive planteavl

 

På denne tur er der afsat fem dage til at besøge landbrug og landbrugsvirksomheder i det område, der hedder Canterbury Plains på Sydøen. Det er her, at verdens indtil videre højeste udbytte i hvede er høstet. Området er også præget af den intensive planteavl, hvor vanding er afgørende. Frøavlen foregår i vid udstrækning også her, og det er uden for den store by Christchurch, at DLF har sin new zealandske virksomhed.

 

Besøg hos hjorteavler og mælkeproducent

 

Udover besøg hos landmænd med planteavl vil vi også forsøge at få besøg hos en mælkeproducent og en hjortefarm, som ikke tjener mest på salg af kød, men meget mere på afsavning af bukkenes gevirer, inden de bliver fejet.

 

Masser af storslået natur

 

Udover alle de faglige besøg bliver der også tid til at opleve flere turistattraktioner og Sydøens storslåede natur på en tur op langs den spektakulære vestkyst. Her får vi blandt andet de verdensberømte gletschere at se og de flotte, grønne skove op mod bjergene.

 

Vi kommer også tæt på Mount Cook, det højeste bjerg i New Zealand.

 

Niels Damsgaard Hansen er rejseleder fra afgang i Danmark til hjemkomst. Han oversætter til dansk ved alle besøg med mere.

 

Vil du høre mere om rejsen, så ring til Niels Damsgaard Hansen på tlf.: 5141 7158 eller mail til niels@rejsogoplev.dk.

rejs og oplev

Rejs og oplev aps

Vistoftevej 10

8660 Skanderborg

Rejsegarantifonden nr. 2911

Cvr. nr.: 39500426

Tlf.: 51 41 71 58

mail: oplev@rejsogoplev.dk